Olen aloittanut pari uutta juttua. Olen ommellut jakun jo joitakin viikkoja sitten, tosin siitä vielä puuttuu napit. Joo huomenna pitäisi siis ommella ne napit ja sitten se valmistujaiskahvitukseen suunniteltu satiinimekko. Mekkoakin olen ommellut ja pidempään. En ole kerralla voinut ommella loppuun asti. Noita koneita, kun ei voi vaan jättää tohon keittiön pöydälle odottamaan seuraavaa ompelusessiota. Ompelu on siis ollut todella katkonaista. Kuvia toivottavasti valmiista ompeluksista huomenna. Niin jos sää sallii niin ulkokuvia. Rakastan ompelua, mutta se kaavojen piirtäminen ja kankaan leikkuu ei ole suosikki hommia. Muuten totesin sen, että en tykkää satiinin ompelusta. Liian liukasta ja saumurini vanha 3lankainen ei oikein tahdo ommella sitä mitenkään. Niin näistä kuva toivottavasti huomenna.

Käsityö rintamalla kuuluu muutakin.
Menin sitten laskemaan lanka määräni. No sitä olis sitten sellaset 24kg. Tarkka luku on 23kg 876g. Olen punninnut langat keittiövaa´alla. Vitja, että on tullu ostettua lankaa. Niin ja minähän en laskenut olohuoneessa olevia lankoja ollenkaan. Niissä on varmaan se pari kiloo lisää.

Sitten neuleisiin ja virkkauksiin. Aloitin tädilleni lahjaksi lupaamani neuleen. Tässä tilanne.
720672.jpg
Neuleessa on sitten kivat 253 silmukkaa. Kierros kestää vähän aikaa. Saa nähdä koska on valmis. Toivottavasti alku syksystä. Niin ohje on vanha novita 3/2002, malli 11. Neuleen piti olla mielestäni tehty butterfly langasta, mutta ei. Tahitista alunperin. Minulla on työssä kaksinkertainen nalle color. On vähän tönkön tuntuista. No kai se helpottaa sitten, kun toi pitsi loppuu. Sitä pitäs neuloo 15cm ja sitten silmukat vähenee.
Jotenkin tykkään ihan hulluna noista vanhoista novita lehdistä. Niissä on yllättävän kivoja ohjeita. Tosin lankoja ei enää ole myynnissä. Pitää soveltaa.

Sitten vaikka en osallistu ufoiluun niin täällä tavallaan toteutan sitä. Olen viimekesänä virkannut itselleni takkia. No ei miellytä. Siitä tulee peitto paloista. Tässä näkyy jotenkin mistä lehdettiin.
720675.jpg
Raidallinen on se mitä puretaan ja noi palat ylälaidassa on mitä tulee. Virkkaan kutosen koukulla tollasia lappuja, joissa on rivi pylväitä ja rivi tollasia v juttuja. Saa nähdä tykkäänkä lopulta tosta peitto ideastakaan. Minulla on tota isoveljee beigee 336g ja viininpunaista 499. Ja lisäksi toi takin raato 548g Lisäksi  jos ei vielä ole kokoo tossa peitossa niin löytyy 473g luonnonvalkoista. Pitäs kai noista jollainen peitto syntyä. Toivottasti tulee jonkin kokoinen peitto.

Lisäksi päätin, että puran sen esittelemäni Novitan bambuneuleen. Siitä toivon mukaan tulee Thermal. No joudun ostamaan varulta vähän lisää lankaa, jotta ei jää kesken se neule. Olen aiemminkin kattonut, että toi neule olis ihana. Jollakin jossakin oli samaneule tekeillä bambusta, joten minäkin perässä mitä toiset edellä. Mutta se sitten myöhemmin. Nyt katsomaan tvstä kauhuleffaa.