Viime viikon syysloma meni mukavasti. En jaksanut kirjoitella tänne, mutta hyvää se loma teki. En tehnyt yhtään koulu hommia, saa sitä välillä vaan olla. Käytiin miehen kanssa Järvenpäässä miehen veljen perheen luona. Oli ihanaa nähdä heidän kaksi suloista lastaan.
Otsikkoon viitaten mennään asiaan. Niin, kun kerran ei tule valmista neuloen tai virkaten, niin sitten tulee ommellen ja nopeesti.

Tämän kassin ompelin lomalla. Aikaa käytin ompeluun n5h. Eniten meni aikaa noihin hihnoihin. Käytin pellavajakusta yli jääneen kankaan. Voi kun kuva on tumma.

1007554.jpg
Kaavat ja ohjeen kassiin löysin Suuri Käsityö lehdestä 2006/5 toukokuu. Kassiin olisi pitänyt laittaa tukikangas, mutta en laittanut ja ihan hyvä tuli. Kassi on yllättävän iso. Nytkin kassissa on kaksi 7veljestä kerää, niitä 150g.
Kassin hihnoissa on sisällä Etolasta ostettua muovi putkea. Putki kahteen kassiin maksoi 55centtiä. Ei siis kallista. Halkaisija on n.8mm. Kassin kaavaan lisäsin 1cm saumanvarat, mutta pitää ommella paljon pienemmällä varalla, jotta putki sopii sisään. Putki ei meinannut sopia kankaan sisään, kun ompelin melkein 1cm sauman varalla. Saumanvarat vievät tilaa kangasputkulan sisältä.

Sitten avun pyyntö. Jos jollakulla ihanalla ihmisellä olisi Novitan nallen ruskeaa lankaa nyssäkkä niin ottaisin mielellään vastaan. Olen siis neulomassa koulussa säärystimiä ja minulla piti olla 2kerää. Joo ei löydy. Se 150g ei riitä teen niin pitkät säärystimet. Nalle lanka ruskea värinro.673 ja erä on 1569. Voisin ostaa jopa kokonaisen kerän lankaa. Ei tolla erä numerolla niin väliä ole, kun vaan on oikee väri. Ota yhteyttä spostiin: Neulekone @ luukku . com (välit pois)

Olen minä saanut jotakin jopa valmiiksi, mutta ei pääteltyä. Olen virkannut äidilleni pieniä liinoja joista hänellä on tarkoitus tehdä tauluja. Liinojen langanpäät on päättelemättä ja pingotuskin puuttuu.

Sitten pitkä aikainen murheen kryynini. Tädin neuleen hihat. olen siis ne aloittanut. Ja neulonut jopa 4kierrosta. Siitä se alkaa. Pitäi ottaa koulu neuleeksi niin tuli nopeesti valmista. Ehkä pitsi on vielä liian vaikeeta siellä neulottavaa. Katotaan miten käy.

Sitten mun ilon aihe. Kouluvaatteet tulivat maanantaina. Me siis pidetään koulussa virkavaatteita. Otatan kuvan niin näette sitten. No kyllä se tänä aamuna ahdistusta kun laitoin kauluspaidan päälle. Mutta ei kulu omat vaatteet, ku on periaatteessa työvaatteet päällä.
Juu olipa tässä jo tekstiä. Kuulemisiin.