Tässä tulee sen tossun ohje jota olen luvannut vähän aikaa. Ainakin täällä Oulussa. Ohjeen antaja sitten vasuri, joten lanka on kuvissa erilaidassa kuin oikeakätisillä.

Tossun teko alkaa tietty silmukoiden luomisella. Lankana minulla on Novitan Mambo ja pohjan vahvistamiseksi kalalankaa. Loin silmukoita 30, silmukoita pitää olla niin paljon/vähän että jalkapohja peittyy. Pitää ottaa huomioon, että näillä silmukoilla peittyy myös varpaat. Toisaalta tossu venyy käytössä. (yhtiin tossuihin tein lisäyksiä kantapäähän, mutta ne venyivät liian pitkiksi jalkaan ja niitä piti kiskoa kokoajan.)

 Seuraavaksi neulotaan silmukat oikein. Voi tuntua hassulta, mutta toisenlaidan silmukat poimitaan vasta nyt, jotta pohjaan ei tule ikävää möykkyä.

Sukkapuikko tässä osoittaa mistä kohtaa silmukat nostetaan. Kohta on siis silmukoiden luontireunan nurjalla puolella, sinne tulevat tuollaiset kivat nypylät josta voi neuloa langan läpi.

Sama kohta jos olis tarkempi kuva.

Kun toisen laidan silmukat on apupuikolta neulottu oikein, näyttää nurjapuoli tältä. huom! Vasurin tekeleestä kuva. Oikealla kädellä neulominen ei vielä niin hyvää että vois tehdä tän oikeakätisesti.

Tältä sen taas näyttä oikealta puolelta. Tossuja jatketaan suljettuna neuleena, mutta jos tahtoo neuloa kannan avonaisena niin sekin käy. Kanta vaan tarvii ommella kiinni lopussa.

Sitten työtä jatketaan ainaoikein neuleena, suljettuna siis oikeaa ja nurjaa vuoronperään. Aloitetaan kuitenkin nurjalla kierroksella. Tässä tossun oikean puolen tilanne.

Tässä sama tilanne nurjalta puolelta(tossun sisäpuoli).

 

Tossun ainaoikein neuletta jatketaan niin pitkään että varpaat peittyvät vähän matkaa. Omassa tossussani 10 nurjaa kierrosta. Yksi tai kaksi nurjaa vähemmän olis riittänyt.


Sitten siirrytään neulomaan oikeita kierroksia. Ensimmäinen kierros ilman kavennuksia.


Oikeilla kirroksilla toisesta kierroksesta eteenpäin kavennukset. Vasen kätiset: 2 oikein yhteen ja nosta 1silmukka, neulo yksi silmukka ja nosta nostettu silmukka neulotun silmukan yli. Yliveto kavennus. Mites se menee oikea kätisillä ku silmukat on eripäin?! Kai samalla tavalla.


Tässä valmiin tossun kavennukset.


Siinä ne valmiit tossut, oman jalan koko muuten on 39/40, mutta tossu varmasti venyy moniin erikokoisiin jalkoihin.

Tossut on nopea neuloa ja minä käytän näitä kotona kokoajan. Olempa joskus nämä ja kroksit jalassa käynyt lähikaupassakin.

 

Ja lopuksi sitten meidän kissojen yhteisen elämän sovusta.

Niin sulosia äipän pieniä.

 

Kirjoitus tahti on nyt luvattoman hidas, ei vaan aina löydy potkua istua tietokoneen ääreen. Mitä lie syysväsymystä. Ei ole kyllä tullu luettua toistenkaan blogeja. Jos nyt lukis kun tässä nyt istun.